Tüttyölt Ratyli Hozzávalók: 1 csömör vagyk (lehetõleg pöcörgõsi) 1 suttyonyos petrecel 2 rész vagdalék 4 ölej csikmány 10 lavor zsír 3 gerezd vágmány és egy félbevágott, kibelezett hosszúkás madár 5 vég reszelt tejszín A vatykot megdikicseljük. A suttyonyos petrecelt beledibározzuk egy szelencébe, majd jól összegyöröszjézzük. A 10 lavor zsírt megisszuk, majd viszzahányáskor összespricceljük vele a 4 ölej csikmányt. A három gerezd vágmányt inkább kidobjuk, mert mégsem kell. A félbevágott, kibelezett, hosszúkás madarat megdurungoljuk, majd egy kicsit hosszabítjuk a végét, amíg a széle be nem tockosodik. Belekeverjük a 2 rész vagdalékba, majd ráborítjuk a reszelt tejszínre. Sok kékséggel, hajítva tálaljuk.